![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4d2MJHcOxUrtiF6o0Adk1x2VQpOYz3p43QcBOxo4KHPvNUpGFIxR1FNWsah_96rtDw-Y0K4aBTZNfNcVHQJIyamufqdR3QXYvGnBw5MT7_UphouVhSSQsatqmPhI2-Mos98rwSWKgjbIJ/s1600/lufi+nyugi+gumi+liszt1.jpg)
Ez éppen nem saját ötlet, egyik gyermekem osztálytársai játszottak ilyennel, de ha másnak is újdonság, akkor elmondom, hogyan csináltam, mely fázisokban nehezítette meg az életemet :-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0mHrNVEcQaaYNlcU10TUZcMo6hj8ppgKjZEoNhVGCEompkAblYiG2KJbIGudd39_Kx4KDmZgK3gighp_ILJF9GAZ1qYM562tseqfIxDhRD4N4mu0k-GZar5R0z6pJFEHhHek-aAwq3rtn/s1600/lufi+nyugi+gumi+liszt.jpg)
Biztos voltam benne, hogy tömni kell a lisztet, ezért előkaptam a már jól bevált műanyag palack-száj tölcséremet, melyre ráhúztam a lufi száját és a tölcséres részbe beleöntöttem egy adag lisztet.
Egy tompanyelű kés végével, a szájon keresztül beletömködtem a lisztet a tölcsérből.
Aztán befogtam a lufi száját, és jól összetömörítettem a lufiban lévő mennyiséget.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUWrVZASSEDhX3G2QH5748bTp1f4ug5aLTokA9W3E55DB4d3df560cgv_U8MgiFcfLfYoVLEdUVQY43813PPYNoNalbOLROl7Yq4x_SNw1NC1xUr4nLt76k4rWuauYiw2TjpYyYOG98Npd/s1600/lufi+nyugi+gumi+liszt2.jpg)
Ekkor jön a legfontosabb dolog, úgy kell lezárni a lufi száját, hogy tömörített állapotban maradjon, vákuum keletkezzen a bekötözés előtt.
A vákuumot úgy lehet elérni, hogy több lépcsőben nyújtjuk a lufi nyakát, miközben mindig egy kicsit lejjebb morzsikáljuk, vezetgetjük a liszt-szintet a nyakban.
Lehet gyűrögetni, marokerősítőként is használni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése