
Kapkodás nélkül, meghitt nyugalomban...

Kellékek
12-13 cm-es anyagmagasságú fácskához:
- legalább 8 db., egyre csökkenő átmérőjű,12-13 cm-es anyagmagasságú fácskához:
nagyjából kerekre szabott anyag.
- hurkapálca,
- fakocka (pici lyukkal a közepén), vagy
más, alapnak való (lásd a bejegyzésben)
- tű, cérna, olló
- kevés szalag, csúcsdísznek
Nem érdemes túl nagyra csinálni a fát, mert nem lesz tartása,
összefonnyadnak az alsó rétegek; illetve merevítő anyag használata esetén nem
ráncolódik szépen a forma.
Amire ügyelni kell; ha nem kellő számú szintet készítünk a fának, akkor nem szépen, egyenletesen oszlik el a méretváltozás.
A kivágandó körök méretét úgy tervezzük, hogy az összehúzás után rögtön fele átmérőre csökkennek, ezért a legnagyobb kb. 19 cm, a legkisebb pedig 5
cm legyen (5 cm-nél kisebbel már nem lehet szépen dolgozni).



A varrásráhagyásokat nem kell elrejteni, befelé fordítani, mert a fölé kerülő anyag úgyis eltakarja. Kivéve a legkisebbet...
Aki szeretne vele küzdeni, az próbálkozzon egy darabig, tűrögesse befelé :)). VAGY...
... ha meguntátok a meddő harcot (azért nem olyan vészes, de nevezhetjük felesleges harcnak is), akkor egy megfelelő színű cérnával tekergessétek körbe a kifelé álló varrás ráhagyást!

Ha az alsó rendetlenkedik, akkor jöhet a pillanatragasztó, vagy alulról kihegyezni a pálcát és egy pici filckorongot az alsó réteg alá tolni.

Most már csak valami karácsonyfa talp kell...


De egy egyszerű só-liszt gyurma hegy is megteszi. Elkészítés után körbenyomkodjátok a hurkapálcát, száradni hagyjátok, és száradás után -ha tág lenne a lyuk-, akkor egy csepp pillanatragasztóval rögzítitek.
El tudok képzelni egy fél narancsot is, melyet a vágott felülettel egy szép kis tányérra kerül és abba kerül a fakaró.
Ennyi lenne a csodaszép karácsonyi dekoráció házilag elkészítése...
Ennyi lenne a csodaszép karácsonyi dekoráció házilag elkészítése...
Ha tetszik, akkor osszátok meg, hogy másnak is örömet okozhasson a készítése!
Weihnacht selber machen, Weihnacht Ideen, Weihnachtsdekoration
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése