
Ez éppen nem saját ötlet, egyik gyermekem osztálytársai játszottak ilyennel, de ha másnak is újdonság, akkor elmondom, hogyan csináltam, mely fázisokban nehezítette meg az életemet :-)

Biztos voltam benne, hogy tömni kell a lisztet, ezért előkaptam a már jól bevált műanyag palack-száj tölcséremet, melyre ráhúztam a lufi száját és a tölcséres részbe beleöntöttem egy adag lisztet.
Egy tompanyelű kés végével, a szájon keresztül beletömködtem a lisztet a tölcsérből.
Aztán befogtam a lufi száját, és jól összetömörítettem a lufiban lévő mennyiséget.

Ekkor jön a legfontosabb dolog, úgy kell lezárni a lufi száját, hogy tömörített állapotban maradjon, vákuum keletkezzen a bekötözés előtt.
A vákuumot úgy lehet elérni, hogy több lépcsőben nyújtjuk a lufi nyakát, miközben mindig egy kicsit lejjebb morzsikáljuk, vezetgetjük a liszt-szintet a nyakban.
Lehet gyűrögetni, marokerősítőként is használni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése