AJÁNLOM RENDHAGYÓ LAKBERENDEZÉSHEZ, BARKÁCSOLÁSHOZ, SAJÁT KEZŰLEG KÉSZÍTETT AJÁNDÉKOK, DÍSZEK FABRIKÁLÁSÁHOZ

fordító

szoci szék, napjainkban


Korombeliek közül ki ne ismerné a képen látható, mustárszínű, borzadály kárpitos, vaskeretes szék-dizájnt?

Na, rátaláltam egy ilyenre legnagyobb gyermekem iskolájában. A suli egyáltalán nem ilyen berendezésű, ezért szinte kiütötte a szemem.
Gyorsan megbeszéltem Panni nénivel, hogy ez így nem maradhat és napokon belül elhoztam szegény rút kiskacsát, hogy hattyúvá változtassam.
Református iskola és Panni néninek köszönhetően néphagyományokat tisztelő intézmény lévén, a mezőcsáti református templom   mennyezetfestésének népi motívumát egyszerűsítettem varrható mintává.
A szék ülőlapján az anyag középvarrását eltakartam a tulipán anyagából szabott csíkkal, ezzel egyben meg is óvom a farmer varrását a széthasználódástól... Népi díszítőmintához egy kevés bordó farkasfogat biggyesztettem a díszítő-takaró csík mellé, persze többszörösen, jól levarrva.

Gyermekekkel foglalkozó intézményként a gyerekekhez  igazítottam a tervet; ezért fiatalos, de erős, jó tartású, strapabíró, nehezen koszolódó anyagot = FARMERT választottam alapnak.
Sőt! Recycling design, mert egy farmerszoknyát vettem hozzá a turiban, amiből pont kijött a szék mérete.
                 Ilyen volt,                     ilyen lett...            Na milyen lett?



A szék kárpitozását lépéről-lépésre, IDE KATTINTVA nézhetitek meg.

3 megjegyzés:

Orsi írta...

Nagyon szép lett! Bár megjegyzem, nálunk az átkosban a székek ülőlapja sima rétegelt lemez volt, mindenféle kárpit nélkül :-))) Ilyen luxus maximum a tanerőnek járt, aki többnyire inkább állt a tábla mellett:-)

nemcsaktaska; fabolfabrika blog írta...

Jól gondolod, a tanerőé volt :-)))

Ídes Rúzsám írta...

Csodaszép lett, a motívumért meg külön piros pont jár, végre nem kalocsai/matyó minta! :)