AJÁNLOM RENDHAGYÓ LAKBERENDEZÉSHEZ, BARKÁCSOLÁSHOZ, SAJÁT KEZŰLEG KÉSZÍTETT AJÁNDÉKOK, DÍSZEK FABRIKÁLÁSÁHOZ

fordító

csak egy ötlet...


Most semmiféle barkácsolásról nem lesz szó, hanem növénytermesztés a fő téma.

Biztos van aki ismeri a trükköt, de biztosan olyan olvasók is járnak felém, akik nem.

Tehát!
Nem kell egy egész krumplit elvetnünk a gazdag termés érdekében, hanem csak az amúgy is levágásra kerülő részt dugjuk a föld alá,
a többi mehet az ebédbe.


A krumpliról egy kis biztonsági ráhagyással levágjuk a csírázott részt, és már mehet is a földbe ..., néhány hónap múlva pedig betakaríthatjuk a termést.
A képen látható krumplik a fenti archív (tavaszi) fotón látható ebédmaradékból születtek :-))

1 megjegyzés:

Paat írta...

Kertész könyvek azt írják, hogy régen osztották a krumplit vetéskor, de mivel a friss vágás rohadás-veszélyes ezért hamuba mártották és 1-2 napig szárították.