AJÁNLOM RENDHAGYÓ LAKBERENDEZÉSHEZ, BARKÁCSOLÁSHOZ, SAJÁT KEZŰLEG KÉSZÍTETT AJÁNDÉKOK, DÍSZEK FABRIKÁLÁSÁHOZ

fordító

fán termő saláta, vagy bokor, vagy zöld rózsa :-)


























Egy korábban, még az első gyermekem kisgyermekkora idején készült munkámat mutatom éppen.

Valójában nem tudom, hogy ez micsoda, de találtam egy esztergált fadarabot, olyan fa függönyrúd fazonút, aminek lyukas volt a vége és ezt álmodtam bele.

Akkoriban, amikor jött az ötlet, a kicsi gyermekemnek éppen picike, fa állatkészlet volt a kedvenc társasága és azokhoz ez a méret dukált zöld környezetként. Elbújhattak mögé a kecskék a farkas elől, lehetett róla legelni, meg mittomén...

Kissé meghalványultak az emlékeim a készítését tekintve, de leírom azt, ahogy ma csinálnám.

A filc kör mérete kb 11 cm legyen.
Egy ehhez hasonló (kicsit gömbölyűbbre vágott) 10 szirmú virágminta adja a sablont.
Két eltérő színű réteget egymásra teszünk; nem baj, ha nem pont egymáson fekszenek a szirmok. A virág közepét nem szabad kivágni, mert annak a segítségével fogjuk beletolni az alap közepébe.
A fa kocka lesz a következő tétel, egy kb 1.5 cm-es lyukkal a közepén.

15 mm-es, fához való fúrószár szerszámüzletben darabra kapható, általános készlet nem tartalmazza.

Ha a fa kocka sarkait kissé megcsiszoltuk esetleg le is festettük, játékbiztossá tettük, akkor egy kis pötty, mondjuk Palmatex ragasztóval összenyomjuk a két filcréteget, ragasztót nyomunk a lyukba is (nem tele, mert akkor kinyomja magából a felesleget, amikor belekerül a filc) és egy ceruzavéggel belenyomjuk (jó, inkább beleerőltetjük) a virág közepét, amit itt most nevezzünk torzsának.



Gyorsan megvalósítható természetes játék, házilag készített játék, olcsó játék (ha a fúrószárat nem pont ehhez kell venni).
Aztán, ha mondjuk rózsának megfelelő színből készítjük el, netán többféle színben vagy egyforma színben csak több darabban, színátmenetes megoldással, akkor lakásdekoráció is lehet belőle.

Nincsenek megjegyzések: