AJÁNLOM RENDHAGYÓ LAKBERENDEZÉSHEZ, BARKÁCSOLÁSHOZ, SAJÁT KEZŰLEG KÉSZÍTETT AJÁNDÉKOK, DÍSZEK FABRIKÁLÁSÁHOZ

fordító

Egy korábbi fotót találtam meg, ezért nem időszerű, naprakész a trikolor desszert, de nagyon szerettem készíteni, így megmutatom késéssel is.. 

A Facebookon tettem közzé anno, onnan mentem át ide az eredeti leírást...
Onnan indulunk ki, hogy osztálymindenesként az ünnepi, iskolai kézműves programhoz kellett bevásárolnom. A feladat a felső osztályoknak az, hogy nemzetiszínű szendvicseket kell készíteni a meghívott huszároknak és nyomdász hagyományőrzőknek.
Igen ám, de ezzel kapcsolatban, mint bevásárló, felmerült néhány kérdés; amiből az lett, hogy végül megkérdeztem az osztályfőnök tanárnőt, hogy mi lenne, ha nem szendvicset készítene a 8. osztály, hanem édességet. Így vált valóra ez a nemzetiszínű gyümölcsdesszert.

Teszteltem többféle összeállításban és segítségképpen íme néhány jó tanács.
1. A kiwit egy kis zselésítő cukorral feltétlenül föl kell főzni, mert nyersen turmixolva nagyon leves lesz. A szép zöld színéből veszít ugyan valamennyit, de muszáj. A fölötte lévő réteget elbírná ugyan, de a leve fölfelé nyomakodik, mikor mennek rá a rétegek. Nem kell masszív zselét csinálni, csak éppenhogy...
2. Fehér rétegnek jó egy sűrű joghurt is (vaníliás cukorral), de a szavazóbizottság inkább a joghurtos túrókrémet találta különlegesen finomnak (vaníliás cukor, cukor, citromhéj).
3. A málna nyersen turmixolva, cukorral is jó, de ha ugyanolyan arányban zselésítjük, mint a kiwit, akkor egy picit határozottabb vonalú rétege lesz.

Nincsenek megjegyzések: