Idén végre készítek meggymag párnát. Bár még nincs kész, de az alapokat már megosztom veletek...
Hogyan készül, illetve hogyan tisztul?
-az egyik adagot kézzel, vízben dörzsikélve tisztítgattam - kevéssé hatásos;
- a másikat már egy rongydarabba töltve dörzsölgettem- közepesen jó megoldás
Aztán átnéztem a neten a tisztításhoz ajánlott ötleteket is; tömény sós vízben főzés - szintén közepesen hatásos eredményt hozott...
Éééééés akkor jöjjön a frankó tipp!
Egy textilzacskóba tettem a cseresznye vagy meggymagokat; gumival bezártam a vászonzsák száját úgy, hogy azért bőven hagytam helyet a magoknak a mozgáshoz, és két alkalommal is bedobtam őkelméket egy-egy adag sötét ruhához a mosógépbe (az első mosás után nem voltam elégedett).Lehet 60 fokon mosandó fehérekhez is tenni a bezsákolt magokat, mert nekem nem ütött át a fehér zsákocskán semmi, a rostok is belül maradtak.
Aztán már csak egy nagylukú szűrőn kell átöblíteni és tiszta is a párna-töltelék... Mehet száradni.
Nem is értem, ennyi ésszel hogy lehet, hogy még csak itt tartok az életben :-))) Biztosan született lúzer vagyok.
2 megjegyzés:
:-)))
Akkor már ketten vagyunk lúzerek:-DDD
Legalább...
Igazad van, nem jó egyedül! :-))
Megjegyzés küldése