lila rizs lesz.
..., de én helyette egy roppant egyszerű módszert használtam, hogy színesítsem az ebédet.
Neeeem, nem ételfesték!
Lila káposztából készítettem káposztasalátát,
és miután forró vízzel leöntöttem a felszeletelt káposztát, megtartottam gyönyörű, kékeslila levét.
A rizst abban főztem és TÁDÁMM!
Az íze alig káposztás, szinte nem is lehet érezni.
Kész is van a "kreakaja"; lila, hercegnő-mániában szenvedő kislányom odalesz érte :-)
--------------------------------------------------------------
Ha már lúd, legyen kövér, gyorsan sütöttem egy kenyeret is, aminek tésztájához víz helyett a lila káposztalevet öntöttem.
Szórtam a kenyértésztára egy kis lisztet, hogy lehessen mihez viszonyítani a lilaságot.
Sajnos elég halvány lett, hiszen nem lehet sok folyadékot tenni a liszthez...
Mikor kisült, meg voltam elégeve a színével, bár eredetileg sokkal gyengébb színre számítottam.
Felszelés után viszont azt láttam, amit vártam, halvány, szürkés kenyérbél fogadott.
De az ízére nincs panasz!
--------------------------------------------------------------
Ma pedig a sertéstokányhoz lila nokedli kerül az asztalra.
El is fogyott a természetes színezék, a lila káposztalé ...
violet, purple rice, red cabbage - rice, Blaukraut, Rotkohl - Reis
1 megjegyzés:
Jujj, de jóóóó! Ki fogom próbálni! Köszi! :)
Megjegyzés küldése